.

  Aikido Chișinău. Igor Zaharevici. Shidoin, al 5-lea Dan Aikikai

Despre Aikido în Transnistria, și nu numai

"Toata lumea din Tiraspol cunoaște ce înseamnă aikido, însă nu fiecare știe că fondatorul aikido din Moldova și Transnistria este Oleg Mikhailenko sensei." 
    Cînd dai de asemenea aberații în internet nu stii ce atitudine să iei. Oleg Mikhailenko a fost promovat la shodan numai datorita recomandărilor mele, la examenul petrecut sub patronatul maestrului Masatake Fujita în 1998 Chisinău. (în comisia de examinare printre altele mă aflam și eu)    
    Împreună cu "fondatorul Aikido-ului în Transnistria și Moldova," centura neagră, au mai primit încă 3 elevi de-ai mei și Serghei Suchilin, Reni, Ucraina, Alexandru Slesari din Kiev (atunci Tiraspol) și Andrei Kostin, Odessa (atunci Tiraspol). Trebuie de mentionat că la examen, "fondatorul Aikido-ului în Transnistria și Moldova," a fost pe de parte cel mai bun. Din păcate fenomenul dat este mult prea bine cunoscut – oamenilor le place să pretindă la altceva decît ceea ce este în realitate, și foarte repede uită ajutorul celor din jur, fără de care nu ar fi ajuns acolo unde sunt.
    Necătînd la nimic, aș dori să-i mulțumesc lui Andrei Kostin, Serghei Suchilin, și Oleg Mikhailenko pentru faptul că au participat fizic și financiar la seminarele organizate de noi în anii 90 cu Venus, Bakas, și Fujita. Fără dînșii și studenții lor, nu am fi putut organiza aceste seminarii. Pe de altă parte, falsificarea istoriei dezvoltarii aikido în RM și aportul nemijlocit al FARM în dezvoltarea secției regionale din Transnistria, nu-mi este clară. În fine, fiecare decide singur cum să-și așterne. 
    Istoria adevărată a Aikido în RM o puteți citi în secțiunea – Aikido în Moldova.

                                                                                                                                              Igori Zakharevici
                                                                                                                                            Chișinău, Moldova

    Acest videoclip, îl plasez special pentru a aminti cum a fost în realitate.
 

Friends Sites

      Aikido Federation of the Republic of Moldova | Fundatia Aikido Aikikai din Republica Moldova | Федерация Айкидо Республики Молдова

Friends Sites

  200x50

  200x50

Friends Sites

  200x50

  200x50